İçeriğe geç

Begonya nedir ve özellikleri

Begonya Nedir ve Özellikleri

Begonya, tropikal ve subtropikal iklimlerde yaygın olarak yetişen, zengin çiçek çeşitliliği sunan bir bitkidir. Begonyalar, dünya çapında birçok çiçek sevgilisinin sevdiği bir bitkidir. Begoniaların çoğu, küçük bir boyutta ve çoğu orta ve küçük bahçelere uygundur. Bununla birlikte, bazı çeşitleri çok yüksek bir tepede yetişebilir veya küçük çalılar oluşturabilir.

Begonya‘lar, çoğunlukla kırmızı, sarı, lila, mor veya pembe renklerde çiçekler açar. Genellikle, çiçeklerin üst kısmında çok ince, hafifçe kabarık veya küçük lekeler yer almaktadır. Begonya genellikle yaz mevsiminde çiçek açar ve kurutulmadan önce kökleri kuruduğunda ölür.

Begonya’nın çoğu çeşidi, küçük tohumların yetiştirilmesiyle tohumdan yetiştirilir. Ancak, bazı çeşitler sürgünleri ya da kökleri kullanılarak bölünebilir. Begonya, çoğunlukla saksılarda yetiştirilen bir bitkidir, ancak bazı çeşitleri bahçelerde de yetiştirilebilir.

Begonya‘nın çoğu çeşidi, nemli ve havalı bir ortamda en iyi şekilde yetişebilir. Diğer bitkiler gibi, begonya da arada sırada sulanmalı ve nemli tutulmalıdır. Ancak, begonya çok fazla suyun köklerinin çürümesine neden olacağından, çok sık sulanmamalıdır.

Begonya’nın çoğu çeşidi, tam güneş ışığına ihtiyaç duymaz. Ancak, begonya çoğu ışık seviyesinde yetişebilir ve genellikle öğleden sonra güneş ışığına ihtiyaç duymaz.

Begonya’nın çoğu çeşidi, kısıtlı bir besin kaynağına ihtiyaç duyar ve genellikle haftada bir kez gübreleme gerektirir. Besin kaynağının nötr olduğundan emin olun ve çok fazla gübre vermeyin. Gübre verirken, organik gübreleri tercih etmek daha iyidir.

Begonya’nın çoğu çeşidi, büyük veya sert bir çatlağın yanı sıra çürük veya bozuk yaprakları kaldırmak için sık sık kesilmesi gerektiğinden, düzenli olarak kesim gereksinimi vardır. Bu, begonyanın genç ve sağlıklı görünmesini sağlar.

Begonya, kısaca, tropikal ve subtropikal iklimlerde yaygın olarak yetişen, zengin çiçek çeşitliliği sunan ve çoğunlukla kırmızı, sarı, lila, mor veya pembe renklerde çiçekler açan bir bitkidir. Begonya, nemli ve havalı bir ortamda en iyi şekilde yetişebilir, tam güneş ışığına ihtiyaç duymaz ve haftada bir kez gübreleme gerektirir. Begonya, düzenli bir şekilde kesilerek genç ve sağlıklı görünmesini sağlamaya yardımcı olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir